Det er svært at se skriften på væggen, hvis man har ryggen mod muren.
 

Minutjagt og nul-fejlskultur!

I mange organisationer er minutjagten sat ind. Konkurrencen er hård og i effektivitetens tegn er der indført nul-fejlskultur.

Lederne har smilet af hjemmefra og går rundt og sur-stråler, fordi de bestræber sig på at være seriøse og faste i kødet. Sæt nu, at man kom til at stikke en kollega eller en medarbejder et ufortjent smil, så er man da først kommet på et skråplan.

Det kan man med rette undre sig over. 
For flaskehalsene på arbejdsmarkedet har ikke været større i mange år. Vi har europarekord i jobskifte og vi er hamrende afhængige af at fastholde gode medarbejdere. Men hvad gør vi for at hjælpe lederne?
Konkurrence og effektivitet er et vilkår og jo bedre vi mødes i det, jo bedre løser vi udfordringen. Som medarbejdere får vi jo ikke kravene til at gå væk ved at kritisere lederne. Jeg tror faktisk at de fleste ledere, gør det bedste de har lært - på det mandat de har.
Men lederne har svært ved at se sig ud af, hvordan de håndterer at øge presset på organisationen og samtidigt bevare motivationen og så tager medarbejderne konsekvensen og søger nye græsgange.

Alle ledere er i krydspres. Der er modsatrettede forventninger til dem. Og der er to hensyn de altid skal forsøge at balancere: Hensynet til de ansatte og kravene fra topledelsen i forhold til den strategiske udvikling og bundlinjen. Så prøv at tage fat i din leder og bed om en dialog. Tro på det, også selvom lederen i hverdagen måske ikke udviser det store nærvær. 
Som Grisling siger; ”Små hjerter kan også føle store ting”.
Men nogle gange skal vi give lederen muligheden for det.

Den der kan glæde sig over lidt, kan glæde sig over meget.
Er du selv leder, så mød medarbejderne med et smil, udvis nærvær.
Tænk på, at der er penge i at forebygge stress.
Vær opmærksom på adfærdsskift hos dine medarbejdere; irritabilitet, indadvendthed hos normalt mere udtryksfulde medarbejdere, uro m.m. og tag dialogen.
Invester tiden i en tæt en-til-en dialog med hver medarbejder og lyt.
Pas på din egen stress. Uden overskud bliver det kun sværere at varetage den personlige dialog, som bliver mere og mere vigtig.
Vær tydelig, stil krav, giv feedback og værdsæt dine medarbejdere for den betydning de har.
Og bevar smilet, humøret. Øv dig i at finde det positive frem – del det, spred det.
Lær af andre men vær dig selv. Alle andre er alligevel optaget.
 
Mit problem er unikt
I NAVY SEAL har de et mantra: Dit problem er aldrig unikt.
Der er altid andre der har stået i en lignende situation før dig.
Derfor må vi ikke fortælle os selv og vores omgivelser, at vi står i helt særligt svær situation.
”Du kan ikke sammenligne min udfordring med andres. Min problemstilling er langt værre fordi….”
De ord hører jeg også af og til, når jeg taler med mine kunder. Men NAVY SEAL mener, at det blot er et udtryk for, at vi forsøger at give os selv en undskyldning, for ikke at tage affære. Din udfordring er måske nok unik derhen, at der ikke er andre der har stået i nøjagtig samme situation som dig før. Men karakteren af dit problem ligner den mange andre har stået i før dig. Så hvis du fortæller dig selv, at din udfordring er langt sværere end andres så accepterer du, at du ikke løser din problemstilling lige så godt som andre. 

Derfor så fortæl om situationen – tro på at andres erfaringer kan bruges – også i din situation – også selv om du ikke umiddelbart selv kan se koblingen.
 
Kant
Som rådgiver får jeg ofte at vide, at jeg har en lidt markant stil. At jeg er udfordrende og at jeg kan være både hård og direkte. En god ven har også sagt til mig, at jeg bør overveje at være mindre direkte, fordi det godt kan skræmme nogen væk. Det tror jeg er rigtigt. Der er formentlig nogen der ikke vil hyre mig, fordi min kant kan være lidt skarp.
Der er masser af rådgivere i markedet som kan nogle af de samme ting som jeg kan og som er meget bedre til at klappe kunden på ryggen og så kan man jo bare vælge en af dem.

Men naturligvis skal jeg da lytte til budskabet og tænke på, hvordan min kant kommer til udtryk. Men hvis jeg skal gøre en forskel for mine kunder, må jeg være mig selv.

Jeg har ikke altid ret, men jeg har næsten altid en holdning og du vil ikke høre mig sige: Jeg har ingen løsning, men jeg beundrer sandelig dit problem.
En anden side af min natur er humoren. Det er afgørende for mig at enhver ledertræning får deltagerne til at trække på smilebåndet.
Vi skal kunne grine af os selv – det giver læring.
 
Jobsøgning
Når vi i Elgaard Mancom supporterer vores kunder i rekrutteringsopgaver undrer vi os ofte over, at ansøgerne ikke er bedre til at belyse deres motivation i ansøgningen.
De fleste af vores kunder nyder faktisk at læse, hvorfor netop deres stilling, organisation eller branche er eftertragtet, men det er de færreste af kandidaterne der fortæller det.
Kandidaterne lægger i stedet vægten på at fortælle om alle deres fortræffeligheder og med at gentage de erfaringer, de allerede har skrevet om i deres CV.
Jeg ved godt, at det er svært at skrive en målrettet ansøgning, men det må det også godt være. Det er jo en ret væsentlig beslutning for begge parter.
Jeg er overbevist om, at det i de fleste tilfælde er en god investering at motivere, hvorfor netop denne stilling/organisation/branche er særligt spændende for dig som kandidat.
 
Pt. løser vi to rekrutteringsopgaver for vores kunder:

  • Tradium søger en kommunikationschef og
  • Lyngsøe A/S søger en medarbejdende teamleder til lageret. 


Se stillingsopslagene her
 







This email was sent to <<E-mail adresse:>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Elgaard Mancom · Ågården, Ågade 97 · Hadsten 8370 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp