E-mail brief met het laatste nieuws voor alle woonbootbewoners in Amsterdam Noord 
WBK nieuwsbrief maart 2020
 
Van de redactie

Voor u ligt de WBK nieuwsbrief van maart. We hopen dat iedereen alle stormen van deze winter goed heeft doorstaan. In deze nieuwsbrief veel informatie over de nieuwe omgevingswet. Een nieuwe wind die door bestuurlijk Amsterdam waait... 
Lees ook alles over de dijkversterking van de Oostzanerdijk en Landsmeerderdijk. 

We wensen u een windstil en zonnig voorjaar.


Urban sketch van storm Ciara die over de Buiksloterdijk raast, door Marja Verweij

 

Nieuwe omgevingswet 2021

In 2021 moet de nieuwe omgevingswet ingaan, die overheden verplicht een omgevingsvisie te hebben met daarvan afgeleide omgevingsplannen. Het is de bedoeling dat deze constructie de bestemmingsplannen gaat vervangen. De wettelijke invulling gaat gebeuren met AMvB’s (algemene maatregelen van bestuur). Dus niet na parlementaire goedkeuring, maar met door de minister vastgestelde verordeningen.

Iedere gemeente mag een andere invulling geven aan hoe de omgevingsvisie en de daarvan afgeleide plannen zijn opgetuigd. Amsterdam kent al 450 bestemmingsplannen die in elkaar geschoven moeten worden. Daarvan zijn er 63 waterbestemmingen met bepalingen die bootbewoners aangaan. Maar de voormalige stadsdelen hebben voor het één en ander verschillende termen gebruikt, daardoor verkeert de gemeente voorlopig nog in het stadium die begrippen te standaardiseren. Vervolgens krijgt de regelgeving op het land voorrang boven die op het water. Het kan dus nog wel jaren duren voordat er duidelijkheid komt over omgevingsplannen waaraan woonboten moeten voldoen.

Samenwerking met waterschappen zoals AGV (Waterschap Amstel, Gooi en Vecht) en HHNK (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) is het sluitstuk. Dat komt dus pas tegen 2029 rond. Waterschappen krijgen niet de bevoegdheid een omgevingsplan te maken. Ze moeten zich beperken tot een ambitie, wat dat ook mag zijn. Daarmee is het de vraag of HHNK wel bevoegd is nog ligplaatsvergunningen te eisen.

Lees hier verder over wat dit betekent voor vergunningen: https://www.wbkonline.nl/nieuwe-omgevingswet-2021/


 
Landsmeerderdijk/Oostzanerdijk dijkversterking

Delen van de Landsmeerderdijk/Oostzanerdijk voldoen niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen. De dijk is afgekeurd op stabiliteit.
Dit betekent dat de dijk niet voldoet aan de eisen en dat er dus maatregelen nodig zijn. Er wordt over dit project door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een nieuwsbrief uitgegeven. Deze nieuwsbrief vindt u hier:
https://www.wbkonline.nl/landsmeerderdijk-oostzanerdijk-dijkversterking/
Sail 2020

Voor de 10e keer vormt Amsterdam van 12 t/m 16 augustus 2020 het decor voor internationale Tall Ships, het varend erfgoed en marineschepen. SAIL is het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland. SAIL verbindt jou met schepen, bemanningen en bezoekers uit de hele wereld! 

Sinds 1975 komen elke vijf jaar Tall Ships van over de hele wereld naar Amsterdam. Als viering voor het 700-jarig bestaan van de hoofdstad werd 45 jaar geleden SAIL voor het eerst georganiseerd door de Amsterdamse haven. Dankzij het enorme succes werd toen besloten dit eens in de vijf jaar te herhalen. Door de jaren heen groeide SAIL uit tot het grootse vrij toegankelijke evenement van Nederland. Meer informatie vindt u op www.sail.nl 

Een groots event, waar alle woonbootbewoners hopelijk veel plezier aan zullen beleven.

Bron: https://www.sail.nl/over-sail/ (24-2-2020) Pllek hoopt op contractverlenging


Het contract van restaurant/café/strand Pllek is afgelopen en dus moet ze van de gemeente haar deuren sluiten. Er staat nieuwbouw op het menu, maar pas in 2028. De eigenaars en werknemers van Pllek zijn een petitie gestart waarmee ze inzetten op contractverlenging tot 2028. Als u Pllek ook graag nog iets langer open ziet kunt u hier de petitie tekenen.

Contact informatie

Handige telefoonnummers

WBK-vergadering:
18 maart 2020
Clubhuis Thalassa
Papaverweg 24

Polhuis financiele diensten

Tevens aan- en verkoopbegeleiding
geen courtage, maar vaste lage tarieven
www.polhuisfd.nl
drijvende woning verzekering
ABC Arkenbouw
Droomt u er ook van uw eigen ark te bouwen?
www.arkenbouw.nl
Polhuis financiele diensten
Appelweg 24 B
1033 AT  Amsterdam
tel: 020-6368249

 
Makelaardij Wirtz-Visser
Onmisbaar bij de aan-en verkoop van woonboten
www.wirtz-visser.nl
Beekhoven bikes
500m2 Fietsplezier voor jong en oud
Vanaf nu op Draaierweg 16
www.beekhovenbikes.nl
AWN makelaar
Bemiddeling bij aan- en verkoop, financieringen, taxatie en bouwbegeleiding
www.awn.nl
Capaan & Falkeisen
Scheepsmakelaardij
Taxaties, maritiem advies, makelaardij
Beëdigd taxateurs
www.cafa.nl
Scheepswerf Stella Maris
W.F. Breurken
Klaprozenweg 69
1032KK Amsterdam
tel: 020-6362508

Hei- en baggerwerk, slepen en duwen, bergingswerk. Voor elke klus hebben we een passende oplossing.

www.pkwaterbouw.nl
voor al uw rijbewijzen
Plejadenplein 44
1033VL Amsterdam
tel: 020-6314757
wwwrijschoolvangulik.nl

 

Copyright © 2020 Woonbotenkomitee Amsterdam Noord, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp