Overname van berichten is uitsluitend met bronvermelding
(Wijkberaad Vruchtenbuurt) toegestaan.

VruchtenMail 10, 2022

Rectificatie nieuwe parkeerregels
Helaas stond in de VruchtenMail van vorige maand een storend foutje. De regeling voor betaald parkeren gaat op 1 oktober veranderen. Er stond dat we voortaan van maandag t/m zaterdag van 18:00 tot 24:00 moet betalen, maar dat is van maandag t/m zondag, de hele week dus! Sorry voor de verwarring! 

Nieuwe parkeerregeling per 1 oktober

Met ingang van 1 oktober verandert de parkeerregeling voor de Vruchtenbuurt. Diverse bestaande parkeerzones worden samengevoegd en gelijkgetrokken in tijden. De nieuwe naam van de zone waar de Vruchtenbuurt in komt te liggen heeft de veelzeggende naam “Bloemen-, Vruchten- en Notenbuurt”. Voortaan is het betaald parkeren in de hele wijk op maandag t/m zondag van 18:00 tot 24:00. Het straattarief blijft € 2,- per uur. 

De kosten voor een parkeervergunning veranderen. De 1e auto kost € 66,60 per jaar. Voor een 2e en 3e auto op hetzelfde adres en een bedrijfsvergunning moet flink meer worden betaald. Een mantelzorgvergunning is gratis voor 400 uur. Bestaande vergunninghouders hebben hierover een brief ontvangen van de gemeente. De details over de nieuwe zones en tijden kunt u nalezen in deze pdf. De tarieven staan op de website van de gemeente Den Haag.

Activiteitencommissie

De zomervakantie is weer voorbij en de activiteitencommissie heeft een groot aantal activiteiten te melden die (weer) van start gaan. De laatste stand van zaken staat altijd op de website

Schilderles volwassenen op dinsdagavond

Rob Taal (docent) gaat door met zijn schilderlessen op dinsdagavonden.
Data: 4, 18 en 25 oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november, 6, 13, en 20 december. Tijdstip: 19.00 – 21.30 uur. Locatie: Wijkhuis Abri, Abrikozenstraat 207. Voor meer info qua materiaal, kosten e.d. kan je contact met Rob opnemen. Email: robensylviataal@gmail.com en telnr. 06-15192831. 

9 Oktober - Live muziek in de Vruchtenbuurt

Op zondag 9 oktober a.s. treedt Timber Town op in lunchroom Op de Hoek van 14.30 - 16.30 uur. Entree is gratis. Consumpties voor eigen rekening. Voor meer info zie bijlage. Komt u ook gezellig luisteren naar deze traditionele en herkenbare countrymuziek?

Wijzer in Kunstgeschiedenis

Op 11 oktober 2022 gaan twee bijzonder interessante korte cursussen van start bij Muzee Scheveningen: ‘De Kunst van de Renaissance, deel I’ en ‘Vreemde Vogels, Fraaie Huizen’. Deze cursussen worden gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 35 jaar ervaring. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk. Beide cursussen kosten 85 euro voor 5 lessen. Voor beide cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Lees de details in het persbericht.

Knutselmiddag voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Knutselen voor kinderen van 6 tot 12 jaar onder begeleiding van juf Priscilla. Twee keer per maand op woensdagen van 13.30 – 15.30 uur. Kosten: € 2,50 per kind (voor het materiaal). In ons wijkgebouw De Abri, Abrikozenstraat 207. Voor info op welke dagen en aanmelden: email:priscillaenlivano@hotmail.com of via Whats App tel. 06-27235820
 

Secretariaat open op 
maandagmiddag

Het secretariaat in de ABRI (Abrikozenstraat 207) is open op maandagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur. Heeft u iets te bespreken met onze secretaris, belt u dan even vooraf? U kunt ons altijd bereiken per telefoon:
(070-323 19 30) of email info@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl. De wijkagent bereikt u via 0900-8844.

Abri te huur

Wist u dat u het wijkgebouw De Abri ook kunt huren? Ook kan op incidenteel niveau van De Abri gebruik worden gemaakt, waarbij natuurlijk het voldoen aan de dan geldende corona-maatregelen een vereiste is. Voor nadere informatie over de mogelijkheden van huren kunt u bellen met het secretariaat op nummer 070-3231930, of mailen naar het wijkberaad.

Opvang Oekraïense vluchtelingen 

Den Haag biedt vluchtelingen uit Oekraïne eerste opvang en onderdak. Wilt u daar meer over weten, of kent u een vluchteling die op zoek is naar een plek? De Gemeente geeft informatie over de opvang in vier talen: Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch. Klik hier om alles te lezen. 

In gesprek met de politie en de stadsdeeldirecteur

Heb jij ideeën of vragen over de buurt, wijk of stadsdeel? Bepreek deze in een gesprek met stadsdeeldirecteur Annette de Graaf en teamchef Ronald van den Broek of Erika Kamermans van politiebureau Segbroek. Maandag 3 oktober van 16:00 tot 17:00 uur. Stadsdeelkantoor Segbroek, Fahrenheitstraat 190. Meld je aan via: segbroek@denhaag.nl

Goed nieuws: zonnedak Mient 277 gaat door!

Coöperatie Sterk op Stroom (SoS) heeft inmiddels 88% van het beoogde investeringskapitaal binnen. 87 buurtbewoners hebben zich ingeschreven voor ruim € 72.000. Dat is voldoende om de benodigde subsidie aan te vragen en de noodzakelijk voorbereidende werkzaamheden in gang te zetten. 

Je kan nog deelnemen! Een participatie kost € 50. Je kan inschrijven voor minimaal één en maximaal voor vijftig participaties. Deelname is dus mogelijk van € 50 tot € 2.500. Er zijn nog ruim 300 participaties beschikbaar. Lees hier het hele bericht en de bijbehorende info-flyer

Meer Bewegen voor Ouderen in Segbroek

In ’t Lindenkwadrant, aan de Braamstraat 6, wordt er MBvO gegeven door gediplomeerde docenten. Er worden allerlei beweegoefeningen aangeboden, waarbij gebruik wordt gemaakt van ballen, hoepels, touwtjes, ringen etc. Het gaat erom gevoel te krijgen voor allerlei bewegingen, en inspanning af te wisselen met ontspanning. Alle gewrichten en spieren komen hierbij in beweging. Soms wordt er ook met muziek gewerkt. Ook heel erg gezellig om elkaar te ontmoeten en nadien koffie of thee met elkaar te drinken.  Dinsdag: 12.00 uur – 13.00 uur. Woensdag:     09.15 uur – 10.15 uur / 10.15 uur – 11.15 uur. Kosten: € 10 per maand. Ooievaarspas 35% korting. Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Wijkz Welzijn Segbroek: Tel. 070 – 205 24 50, op maandag t/m vrijdag van 10.00 uur – 16.00 uur.

Dare To Stand geslaagd!

Patrick van Eldert laat weten dat zijn Elfstedentocht op de sup (stand up paddleboard) geslaagd.  Er is inmiddels meer dan 3000 euro gedoneerd ten behoeve van veteranen en hulpverleners met PTSS. Lees hier zijn verslag van de 5-daagse tocht. 

AbriCosy koffieochtend

Iedere Vruchtenbuurtbewoner is van harte welkom!! Een gezellig praatje maken met buurtgenoten onder het genot van een kopje koffie en gebak. Geen kosten. Woensdag 19 oktober van 10.00 tot 11.30 uur. Wijkgebouw De Abri, Abrikozenstraat 207. De koffieochtend is elke 3e woensdag van de maand. Aanmelden hoeft niet.

De VruchtenPers

Supertrots zijn we nog steeds op wat wij denken het mooiste wijkmagazine van Den Haag.
Maar weet u dat u de VruchtenPers ook digitaal kunt lezen? Alle nummers vanaf 2011 zijn hier te vinden.

Ook met een Nee/Nee sticker mag De VruchtenPers worden bezorgd, omdat onder anderen de gemeente en de politie via dit blad informatie verspreiden. Lees hier meer.
 

Twitter & Facebook

Het Wijkberaad is ook op Twitter en Facebook te vinden.
Volg alle actuele ontwikkelingen op de voet! Like ons op Facebook en praat mee op Twitter.

Actuele maatregelen tegen corona

De geldende maatregelen veranderen om de haverklap. Het laatste nieuws? Iedereen vanaf 12 jaar kan binnenkort een herhaalprik krijgen. Als eerste worden de mensen met een hoger medisch risico en zorgpersoneel met patiëntencontact uitgenodigd. Op de hoogte blijven van de laatste actuele stand van zaken? Kijk op de website van de Rijksoverheid.

Copyright © 2022, Wijkberaad Vruchtenbuurt

 This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Wijkberaad Vruchtenbuurt · Abrikozenstraat 207 · Den Haag, 2564VP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp