Nieuws van Zorgvisite.nl: ''t Huis met een sleutel tot het zorghart'

Zorgvisite

Nieuwsbericht
31-01-2014

Verschijnt eens per twee weken

De volgende zorgvisite verschijnt op vrijdag 14 februari.


Dames THe op buurtvisite
Afgelopen maand hebben de dames THe de wandelschoenen aangetrokken en zijn ze in het kader van de thema avond ‘Anders Denken Anders Doen’ op buurtvisite geweest op de oude Oostenlijke Eilanden in Amsterdam. Het adagium zorgvisite werd gebruikt, enige verschil was dat er in plaats van één huis een gehele buurt onder de loep werd genomen. Hun bevindingen over de levensloopbestendigheid van de buurt presenteren de dames op 4 februari in Pakhuis De Zwijger. Aanvang 17.15, toegang is gratis.


Interviews dames THe
De dames THe zijn de afgelopen maand maar liefst twee keer in de media aan het woord over hun boek “En zij leefden nog goed en tevreden. Hoe bureaucratie bijdraagt aan beter ouderenzorg”. Zie hier de artikelen in het CVZ magazine
en het Financieel Dagblad.


Buitenlandse belangstelling zorgvisite
Afgelopen week zijn de dames THe benaderd voor een interview met een Belgische journaliste. Zij schreef een stuk voor een Frans blad over humanisering in de zorg, hoe zorginstellingen menselijker te maken en ouderen toestaan een beter leven te leven in hun afhankelijkheid? Op de zoektocht naar meer informatie stuitte de journaliste op zorgvisite. Hetti Willemse heeft haar met genoegen te woord gestaan.


Reacties
Vanuit het Wijndaelercentrum is gereageerd op de zorgvisite. U leest de reactie hier.


Column Hetti Willemse
Lees hier de nieuwste column van Hetti Willemse in de zorgvisie: Eigen bijdrage heeft geen relatie met kwaliteit van 26 januari.


Social media
Volg Zorgvisite.nl via ons Twitter en Facebook account  @Zorgvisite. Via de website kunt u zich aanmelden voor ons tweewekelijkse digitale nieuwsbericht.


't Huis op de Waard, Leiden
't Huis met een sleutel tot het zorghart 
4 THeKopjes
’t Huis op de Waard in Leiden spreekt de dames THe zeer aan. Dit kleine maar gezellige verzorgingshuis uit 1818 is er eentje waar de toewijding en sfeer spreken. Er kan gesproken worden van een echte ouderencommunity zoals de bewoners er samen leven. Door het ontbijtbuffet behouden bewoners de eigen regie over de dag, ’s middags wordt er wel gezamenlijk genoten van een versgekookte maaltijd. De beschermde binnentuin biedt een heerlijk plekje om te genieten van de buitenlucht. En wat de dames al helemaal aansprak is dat met een verhuizing het eigen bed meegenomen mag worden, mits dit een seniorenbed is. Kortom, een huis van de uitstervende soort, maar waarvan de dames hopen dat het nog lang in huidige vorm voort mag bestaan.
Lees hier de gehele zorgvisite.


De tips uit deze zorgvisite op een rijtje
 1. Zet studenten in om bewoners te helpen met nieuwe technologie. (TIP van het Huis, Ondersteunende functies)
2. Zet een informatieboekje ook op de website, zo is de informatie ten alle tijd beschikbaar. (Zorgvisite Tip, ICT & Naasten)

3. Een ontbijtbuffet is een goede manier om de bewoners de eigen regie op de dag te geven. (Tip van het Huis, Het Verblijf)
4. Zet een CD speler met een verzameling cd’s in de gemeenschappelijke ruimten zodat bewoners muziek kunnen luisteren. (Tip van het Huis, Het Verblijf)
5. Denk eens aan het multifunctionele gebruik van ruimte indien er gewerkt moet worden met een kleine oppervlakte. Vergaderingen, kapster en pedicure gaan kunnen allen ondergebracht worden in dezelfde ruimte. (Tip van het Huis, Architectuur)
6. Laat bewoners hun eigen bed meenemen met een verhuizing. Weg met het instellingsbed. (Tip van het Huis, Het Verblijf)
7. Maak, naast de inlogfunctie voor medewerkers, een aparte inlogfunctie op de website voor familie en bewoners. Een soort familienet waar iedereen up-to-date wordt gehouden. (Zorgvisite Tip, ICT & Naasten)


Steun ons met een donatie!
U kunt Zorgvisite.nl steunen met een bijdrage. Klik op de donatiebutton op de homepage. Hartelijk dank!
 
 


Zorgvisite.nl is een initiatief van Publicarea/Tineke van den Klinkenberg in samenwerking met Vereniging Het Zonnehuis| © Publicarea 2013
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verantwoording
Via dit nieuwsbericht informeert zorgvisite.nl je over nieuws, tips en visites.
 
Copyright: Zorgvisite.nl
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze nieuwsbrief mag worden gebruikt, verveelvoudigd, opgeslagen in een
geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch,
mechanisch of door fotokopieën, opnamen of enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke
toestemming van zorgvisite.nl.

Our mailing address is:
info@zorgvisite.nl