Nieuws van Zorgvisite.nl: Vondelstede, onderdeel van Amsta, Amsterdam

Zorgvisite

Nieuwsbericht
08-04-2016                       

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind april
 

Dit is zorgvisite nummer 121


In deze Nieuwsbrief:
1. Vondelstede, Amsterdam

2. Een aantal tips uit deze Zorgvisite
3. De Tijdmachine wordt opgestart!
 Reacties:
Ilona Wijnsma heeft gereagreerd op Modelwoning die nog wel wat nestwarmte kan gebruiken, De Koekoek, Veenendaal:

Beste Dames Thé,

Wat fijn te lezen dat jullie op een warme enthousiaste manier ontvangen zijn op De Koekoek in Veenendaal in januari j.l. Warme geruisloze zorg en welzijn door enthousiaste medewerkers is precies wat we willen bieden aan onze bewoners. Dat we dat in dit mooie gebouw mogen doen is inderdaad een groot voordeel.
Dank jullie wel voor je aanvullende tips. We zullen zeker met o.a. mantelzorgers gaan bekijken hoe we deze kunnen toepassen. O.a. De nestwarmte waarvan jullie je afvroegen of deze er voldoende was proberen we terug te laten komen door bewoners zich thuis te laten voelen met hun eigen meegebrachte meubels. Bewoners en mantelzorgers worden uitgenodigd bekende spullen mee te nemen, ook voor in de woonkamer en om te gebruiken tijdens gesprekken.
De nadruk ligt verder op de nauwe samenwerking met mantelzorgers en het bieden van zorg en welzijn, aansluitend op wat mensen zelf nog kunnen. Als we daarin slagen in onze missie geslaagd.
Jullie zijn van harte welkom de warmte van De Koekoek nog een keer te komen voelen.

Met hartelijke groet,
Ilona Wijnsma
Teammanager

 


Stuur deze nieuwsbrief door aan collega's, familie en bekenden.


Social media
Volg Zorgvisite.nl via ons Twitter en Facebook account  @Zorgvisite. Via de website kunt u zich aanmelden voor ons tweewekelijkse digitale nieuwsbericht.

 

1. Vondelstede, Amsterdam
4 THe kopjes

Vondelstede
Anna van den Vondelstraat 30
1054 GZ Amsterdam
Telefoon: 020-5890300
E-mail: infovondelstede@amsta.nl
www.amsta.nl/vondelstede

Wonen en zorg met Het Vondelpark als achtertuin

4 THe kopjes

IMG_6210

Vijf minuten cultuur scheelt een uur zorg

Vondelstede zegt ‘geen doorsnee verzorgingshuis’ te zijn: ‘kunst, cultuur en muziek zijn er net zo vanzelfsprekend als eten en drinken.' Dat klinkt ons letterlijk als muziek in de oren. Wij, dames THe kunnen ons een leven zonder cultuur en muziek niet voorstellen. En als cultuurvreters ben je nergens beter af dan in Amsterdam. De stad kent veel kunstenaars en creatievelingen, die inmiddels de jaren des onderscheids bereikt hebben en die zorg nodig hebben. Waar vind je dan, als je niet langer zelfstandig kunt blijven wonen een plek, waar je én je kunstzinnigheid kwijt kan én je leven kunt blijven leiden, zoals je dat gewend was. Het Rosa Spier huis in Hliversum leek de enige keus. Op initiatief van de Ramses Shaffy Stichting komt daar nu een mogelijkheid bij. Binnenkort opent het Ramses Shaffy Huis haar deuren, een woongemeenschap voor oudere kunstenaars, gelegen aan de Oostelijke Handelskade tegenover Panama. In onze zoektocht naar een huis waar Amsterdamse kunstenaars zich zouden kunnen thuis voelen, stuitten we in Amsterdam zelf ook nog op Vondelstede, die - de grote dichter eer aandoend -  kunst en cultuur voor de bewoners een centrale plek toedicht.

We gaan eens kijken of we het gezegde ‘Vijf minuten cultuur, scheelt een uur zorg’ in Vondelstede proeven.

Lees de hele Zorgvisite hier.
 

2. Een aantal tips uit deze Zorgvisite

1. Maak gebruik van de buitenruimtes en richt deze in op de voorkeuren van de bewoners. Wonen er veel creatievelingen in het woonzorgcentrum? Richt een buitenatelier in! Tip van Zorgvisite.
2. Soms zit het in de details: een mooie ondergrond voor de bewegwijzering - zoals de bladmuziek in Vondelstede - helpt mee de gang op te fleuren. Tip van het Huis.
3. Een schuifbord waarop de aan- en afwezige medewerkers te zien zijn, kan een verzorgingshuis er doen uitzien als een instituut in plaats van een huis. Een foto van het hele team van medewerkers, eventueel met naam en functie, doet gezelliger en huiselijker aan. Tip van Zorgvisite.

3. De Tijdmachine wordt opgestart!
Aanstaande zaterdag, 9 april, wordt De Tijdmachine gelanceerd, een methode om te achterhalen welke hobby's en interesses ouderen graag nog zouden willen en kunnen doen. Onder begeleiding van 'Reisleiders' (vrijwilligers en professionals) gaan ouderen naar de jaren '60, naar een in stijl ingerichte kamer met een keuken, filmzaal en een platenspeler om te kunnen dansen. Tijdens deze reis terug in de tijd hoopt De Tijdmachine ouderen te laten uitspreken wat ze graag zouden willen doen in en rondom hun woonzorgcentrum. Dit wordt dan weer teruggekoppeld naar het woonzorgcentrum, waarbij ook wijkverpleegkundigen, kerken en de thuiszorg, om deze activiteiten mogelijk te maken.

Aanstaande zaterdag 9 april wordt De Tijdmachine opgestart op de Buitenhof in Amsterdam tussen 14.00 en 16.00. Voor meer informatie, zie de website.

Steun ons met een donatie!
U kunt Zorgvisite.nl steunen met een bijdrage. Klik op de donatiebutton op de homepage. Hartelijk dank!


 

Zorgvisite.nl is een initiatief van Publicarea/Tineke van den Klinkenberg in samenwerking met Vereniging Het Zonnehuis| © Publicarea 2014
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verantwoording
Via dit nieuwsbericht informeert zorgvisite.nl je over nieuws, tips en visites.
 
Copyright: Zorgvisite.nl
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze nieuwsbrief mag worden gebruikt, verveelvoudigd, opgeslagen in een
geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch,
mechanisch of door fotokopieën, opnamen of enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke
toestemming van zorgvisite.nl.

Our mailing address is:
info@zorgvisite.nl