Nieuws van Zorgvisite.nl: Op visite van Roden tot Schijndel, leuke reacties op website en nieuwe tips!

Zorgvisite

Nieuwsbericht 02-12-2011

Leuke reacties

Er staan weer leuke reacties op de website, varierend van "mooi" tot "geweldig om de visites te lezen". Lees hier de reacties terug. Bent u het niet met ons eens? Ook dat horen we graag! Dit levert mooie discussies op over wat Thuis Voelen betekent.


Publiciteit

"Maak toekomstbestendige verpleeghuizen, nu het kan". In haar column in het Financieel Dagblad vertelt Tineke van den Klinkenberg over haar ervaringen met Zorgvisite

Hetti Willemse bepleit verbindingen in de zorg in haar Zorgvisie column: "There's something about Mary." 


Steeds meer (zorg)organisaties gebruiken "naasten" ter vervanging van het woord "mantelzorgers" (zie bijvoorbeeld dit artikel in Skipr). De term "naasten" is door ons geintroduceerd in de gids Thuis Voelen, om de natuurlijke, emotionele band van familie, vrienden en kennissen naar hen die zorg nodig hebben, tot uiting te brengen. Leuk om te zien dat deze woordkeuze overgenomen wordt!  

Steun ons met een donatie!

U kunt Zorgvisite.nl steunen met een bijdrage. Klik op de donatiebutton op de homepage. Hartelijk dank! 


 
 

Van uitmuntende informatiefolders tot erbarmelijke huisvesting: nieuwe zorgvisites van Dames THe

De Dames THe zijn weer flink op pad geweest door Nederland: van Schijndel in Noord-Brabant tot Roden in Drenthe. Bij het Brabantse Verpleeghuis St. Barbara van Zorggroep Dorus viel de uitmuntende communicatie op door het gebruik van goede informatiefolders (één van de tips!) en een uitstekende website. Bij Dorus zat het dus wel snor, het huis kreeg daarom 4 theekopjes.    
 


 Bij het bezoek aan De Noorderkroon in Drenthe waren de Dames THe zeer verbaasd over het slechte onderhoud van de huisvesting en de achenebbisje sfeer. Deze locatie krijgt dan ook niet meer dan twee theekopjes.
Wilt u reageren?
Laat uw mening achter op de website en deel in de discussie over het verbeteren van een Thuis Voelen gevoel.

Nieuwe tips
Op de website staan tips te lezen over hoe je zelf kunt meewerken aan het Thuis Zijn-gevoel in zorglocaties en in thuissituaties.

Tips:

1. Maak goede, informatieve folders voor cliënten en naasten, in plaats van gebruikelijke  algemene, verkoopachtige, weinig zeggende flyers van zorgorganisaties. Bij Zorggroep Dorus hebben ze wel 20 eenvoudig op A4 vormgegeven folders gemaakt over zaken die je als cliënt of naaste echt wilt weten. Per A4 wordt ingegaan op een onderwerp. Een greep eruit: Levensboek. Toelichting voor de makers van het levensboek, en Inrichting bewonerskamer St. Barbara. (Het Verblijf)

2. Doe onderzoek onder cliënten naar de mate van tevredenheid over het wonen en het leven in het huis en plaats de uitslag op de website. (ICT en naasten)

3. Maak gebruik van vrijwilligers met groene vingers voor het onderhoud van de tuin en andere groengebieden rond het huis. (Ondersteunende Functies)

 
Social media

Zorgvisite.nl is ook actief via ons Twitter en Facebook account @Zorgvisite. Via de website kun je je aanmelden voor ons tweewekelijkse digitale nieuwsbericht. Je kunt Zorgvisite.nl ook doorsturen naar je vrienden via Bladwijzer & Delen. 

 
Zorgvisite.nl is een initiatief van Vereniging Het Zonnehuis en Publicarea/Tineke van den Klinkenberg| © Publicarea 2011
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verantwoording
Via dit nieuwsbericht informeert zorgvisite.nl je over nieuws, tips en visites.
 
Copyright: Zorgvisite.nl
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze nieuwsbrief mag worden gebruikt, verveelvoudigd, opgeslagen in een
geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch,
mechanisch of door fotokopieën, opnamen of enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke
toestemming van zorgvisite.nl.

Our mailing address is:
info@zorgvisite.nl