Nieuws van Zorgvisite.nl: volgende Zorgvisite, nieuwe tips en interview Zorgvisie

Zorgvisite

Nieuwsbrief juni 2011

Lancering Zorgvisite.nl

Tijdens een goed bezochte en gezellige bijeenkomst is  zorgvisite.nl gelanceerd. Zorgvisie schonk er aandacht aan in haar digitale dagelijkse nieuwsbrief, alsook werd Hetti Willemse geïnterviewd. Ter plekke nodigde  een verpleeghuisbestuurder de dames THe uit om ook zijn verpleeghuis te komen recenseren. U bent van harte welkom om u ook aan te melden voor een zorgvisite. Duidelijk moet wel zijn dat de dames THe volstrekt onafhankelijk hun visite recenseren.

Dames THe op zorgvisite

Recent zijn de dames THe op zorgvisite geweest bij zorglocatie Tamarinde in Utrecht. Dit is de 4e recensie die u hier kunt lezen op de website. Bent u ook benieuwd naar het aantal theekopjes?

Interview Zorgvisie

De lancering van Zorgvisite.nl heeft de nodige aandacht gehad in de pers. Lees hier het interview met Hetti Willemse dat in Zorgvisie heeft gestaan.

Neem een kijkje

Via deze link komt u terecht op de website Zorgvisite.nl. Wij zijn benieuwd naar uw reactie en nieuwe tips. 

 

Nieuwe tips

Op de website staan ook nieuwe tips te lezen over hoe u zelf kunt meewerken aan het Thuis Zijn-gevoel in zorglocaties en in thuissituaties.

Looproute langs zorgcentra   VERBLIJF
Jannie Bunk- van Buuuren  bedacht de volgende originele tip:
Lint 10. Het is een uitgezette wandel-, jog- of hardlooproute  die de wijken in het  dorp (Baarn) verbindt en oog heeft voor de ouderen die in de zorgcentra nauwelijks of niet meer uit de voeten kunnen. Deze route wil hardlopers ,joggers en wandelaars inspireren om bij het passeren van de ramen  van de zorgcentra de bewoners daarachter even te groeten of de hand op te steken. Zo’n klein gebaar doorbreekt hun soms veel te stille dagen al is het maar voor even. Zulke routes zijn natuurlijk overal in het land uit te zetten.

Alzheimer experience   ORIENTATIE
De internetfilm Alzheimer experience is zojuist gelanceerd en gratis te zien op www.alzheimerexperience.nl. De film is een initiatief van zorgondernemers Marco Ouwehand en Anne-Mei Thé in samenwerking met  Alzheimer Nederland. De film is geregisseerd door Paula van der Oest. In verschillende scènes en vanuit  uiteenlopende perspectieven laat de film zien wat er omgaat in Alzheimer patiënten en hoe de buitenwereld met hen en hun ziekte omgaat.
 
Mobiel museum voor 1 dag VERBLIJF
Zorgorganisatie AxionContinu brengt in samenwerking met musea in Utrecht een mobiel museum naar de verpleeg- en verzorgingshuizen. Bijna alle Utrechtse musea hebben objecten uitgeleend. Het is een interactieve voorstelling van anderhalf uur. Naast kijken en luisteren worden ouderen uitgedaagd te voelen, te proeven en te ruilen. Het mobiele museum voor  1 dag is een aanvulling op het al bestaande Vrijdag Museumdag. Ouderen bezoeken op vrijdagen met speciaal vervoer en onder begeleiding Utrechtse musea. Hieruit bleek dat een omvangrijke groep ouderen vanwege mentale en fysieke beperkingen niet in staat was om naar de musea te komen. Vandaar het mobiele museum voor 1 dag.
 
Strandkamer in zorgcentrum Vreugdehof VERBLIJF
In het Parool lazen we dat Zorgcentrum Vreugdehof in Buitenveldert voor dementerende bewoners een strandkamer heeft met zon, zeegeluiden en een zomers briesje. Het is als het ware een zee-snoezelruimte en het mediterrane decor moet de zintuigen prikkelen. Bewoners genieten ervan en slapen er ‘s nachts ook beter van.
 
 
Copyright © *2011* *Zorgvisite , All rights reserved.
Our mailing address is:
info@zorgvisite.nl