Nieuws van Zorgvisite.nl: Laurens de Elf Ranken, Barendrecht

Zorgvisite

Nieuwsbericht
29-01-2016                       

De volgende nieuwsbrief verschijnt half februari
 

Dit is zorgvisite nummer 116


In deze Nieuwsbrief:
1. Laurens de Elf Ranken: 4 THe kopjes

2. Een aantal tips uit deze Zorgvisite
3. Muziekherinneringen ophalen voor mensen met Alzheimer op Spotify
4. Samenwerking tussen medewerkers en naasten versterkt ook de zorgorganisatie

5. Zorg en koffie: Douwe Egberts' carista project


 


Reacties:
Maaike Veenstra heeft gereageerd op Veel goeds om beter te maken: WZH Hoge Veld Den Haag
Beste The Dames, Dank jullie wel voor de recensie over WZH Hoge Veld! Het is fijn te lezen hoe jullie de ontvangst, klant-vriendelijkheid en snelle communicatie ervaren hebben binnen Hoge Veld, want die hebben we hoog het vaandel staan. Ook met jullie tips kunnen we zeker wat! Een aantal zaken waren we zelf al mee gestart, maar jullie hebben ons ook een aantal nieuwe tips gegeven, bijvoorbeeld over hoe we de entree zichtbaarder en aantrekkelijker kunnen maken. Misschien leuk te vertellen dat WZH Hoge Veld -dat tijdens jullie bezoek nog het zilveren keurmerk had- afgelopen november het Gouden Keurmerk van Perspect toegekend heeft gekregen. Daarnaast is tijdens de kerstdiners het predicaat "Buurthuis van de Toekomst"aan WZH Hoge Veld, als eerste locatie binnen Escamp toegekend. Zowel dit, als jullie bezoek met tips zijn een mooie stimulans om de ingeslagen weg te vervolgen. Ook in de toekomst zijn jullie altijd welkom voor "een kop THE"! Hartelijke groet, Maaike Veenstra Locatiemanager WZH Hoge Veld
 

 

Stuur deze nieuwsbrief door aan collega's, familie en bekenden.


Social media
Volg Zorgvisite.nl via ons Twitter en Facebook account  @Zorgvisite. Via de website kunt u zich aanmelden voor ons tweewekelijkse digitale nieuwsbericht.

 

1. Laurens de Elf Ranken
Een beetje op de kleintjes letten
4 THe kopjes

Laurens De Elf Ranken
Middeldijkerplein 28
2993 DL Barendrecht
T:0180 55 55 00
F:0180 55 55 01
https://www.laurens.nl/voor-klanten/locaties/de-elf-ranken 

Een beetje op de kleintjes letten

4 THe kopjes

IMG_5982

We gaan naar De Elf Ranken in Barendrecht. Deze zorgvisite valt mooi te combineren met een afspraak in Dordrecht. Een architect is nieuwsgierig naar onze zorgvisite observaties en wij naar zijn ervaringen. We worden geweldig ontvangen in een vergaderkamer met fantastisch uitzicht over de Maas.

Als we de catalogus van het architectenbureau doorkijken zien we dat meerdere, door ons met een zorgvisite vereerde huizen, waaronder het gelouterde Boswijk in Vught van zijn hand zijn. En -werkelijk stomtoevallig- ook De Elf Ranken, dat begin 2014 in gebruik werd genomen.

De Elf Ranken is een enorm complex van zorgorganisatie Laurens.

IMG_5969

Je kunt er terecht voor vele vormen van zorg. Het maakt onderdeel uit van een multifunctioneel zorgcentrum met o.a. een polikliniek van het Ikazia Ziekenhuis. Verpleeghuiszorg, voor mensen met dementie vindt plaats in kleinschalige woongroepen van maximaal 8 bewoners die elk over een eigen kamer beschikken die zij naar eigen smaak en met eigen meubels kunnen inrichten. De Elf Ranken beschikt daarnaast over een revalidatie afdeling, over gespecialiseerde dagbehandelingen en er is een palliatieve afdeling.

Lees de hele Zorgvisite hier.

2. Een aantal tips uit deze Zorgvisite
1. Een knop op de website die de tekst voorleest maakt de website toegankelijker voor mensen die moeite hebben met lezen. Tip van het Huis.

2. Kapstokken voor de jassen in de hal geeft een echt thuisgevoel. Wie hangt zijn of haar jas in de slaapkamerkast op? Tip van Zorgvisite.
3. Voorzieningen creëren gezelligheid: niet alleen biljart, een bioscoop of filmavonden en een bibliotheek, maar ook het houden van huisdieren en logeermogelijkheden maken het huis een thuis.Tip van het Huis.
 

3. Muziekherinneringen ophalen voor mensen met Alzheimer op Spotify

Muziek van vroeger haalt voor veel mensen met Alzheimer herinneringen van vroeger op. Ook is het natuurlijk gezellig om samen met hun naasten van oude hits te genieten. Daarom heeft Alzheimer Nederland samen met de online muziekstreaming website Spotify een afspeellijst gemaakt met muziek van de jaren '30 tot en met de jaren '80. Ook leuk voor anderen die gewoon even willen teruggaan naar muziek van die goede oude tijd!

De afspeellijst is hier (inloggegevens voor Spotify is nodig om de afspeellijst te beluisten) en het originele artikel vindt u hier.

 

4. Samenwerking tussen medewerkers en naasten versterkt ook de zorgorganisatie

Het natuurlijke bondgenootschap tussen naasten, medewerkers/zorgorganisaties en cliënten is een topic waar de Dames THe van meet af aan voor staan. Thuis Voelen doe je met elkaar.
Een stevige, gelijkwaardigere samenwerking kan zo blijkt uit het Houd De Naaste Vast en Train de Trainer programma dat de Dames THe hebben ontwikkeld en uitgevoerd.
En volgens een recentelijk rapport van Vilans en Movisie, de organisaties die het programma In voor Mantelzorg uitvoerden, gaat dit ook de goede kant op: tachtig deelnemende zorgorganisaties ondervonden een betere relatie tussen naasten en medewerkers, waarin naasten meer inbreng hadden.
 
5. Zorg en koffie: Douwe Egberts' carista project

Lekkere koffie uit de automaat drinken de Dames THe niet vaak tijdens hun Zorgvisites. Samen koffie en thee drinken kan echter wel een belangrijk sociaal moment creëren voor bewoners. Daarom is het 'carista' concept wat Douwe Egberts heeft ontwikkeld erg interressant. Vrijwilligers gaan met de zogenaamde 'carista-box', gevuld met spelletjes, nostalgische verhalen en muziek, naar zorginstellingen om onder het genot van een kopje koffie of thee met bewoners te socializen. In deze box zijn ook tips te vinden voor zorginstellingen om nieuwe vrijwilligers te werven en bestaande vrijwilligers meer aan zich te binden. Een kort, maar gezellig moment voor bewoners en vrijwilligers dus!

Lees hier het volledige artikel en zie hier de website van Douwe Egberts' carista project.

 

Steun ons met een donatie!
U kunt Zorgvisite.nl steunen met een bijdrage. Klik op de donatiebutton op de homepage. Hartelijk dank!


 

Zorgvisite.nl is een initiatief van Publicarea/Tineke van den Klinkenberg in samenwerking met Vereniging Het Zonnehuis| © Publicarea 2014
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verantwoording
Via dit nieuwsbericht informeert zorgvisite.nl je over nieuws, tips en visites.
 
Copyright: Zorgvisite.nl
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze nieuwsbrief mag worden gebruikt, verveelvoudigd, opgeslagen in een
geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch,
mechanisch of door fotokopieën, opnamen of enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke
toestemming van zorgvisite.nl.

Our mailing address is:
info@zorgvisite.nl