Nieuws van Zorgvisite.nl: Molentocht Purmerend

Zorgvisite

Nieuwsbericht

11-06-2014                        

Verschijnt eens per twee weken

De volgende zorgvisite verschijnt over twee weken.
Stuur deze nieuwsbrief door aan collega's, familie en bekenden.


In deze Nieuwsbrief:
1. Een knap staaltje ouderenzorg: Zorgcirkel Molentocht Purmerend. 
2. Selectie van de Zorgvisite Tips Zorgcirkel Molentocht.
3. Beleefgangen in de Flecke in Joure
4. Extra zoekfunctie op de site Zorgvisite.nl


 


Reacties

Geachte heer, mevrouw,

 Bedankt voor uw bevindingen over ons verpleeghuis. Wij zijn blij dat u een positieve indruk gekregen heeft.

 Als aanvulling kan ik u nog vertellen dat wij bezig zijn met het ontwerpen van een geheel vernieuwde, klantvriendelijkere, website, waar zo mogelijk nog meer op te vinden zal zijn. Ons foldermateriaal staat overigens al wel op onze website (http://www.zorgcirkel.com/download-folders/) en ons verpleeghuis heet Zorgcirkel Molentocht (niet De Molentocht).

 Bedankt voor uw tips en uw uitgebreide rapport.

 Met vriendelijke groet,

Dedy Postmus

Communicatie 


 


Social media
Volg Zorgvisite.nl via ons Twitter en Facebook account  @Zorgvisite. Via de website kunt u zich aanmelden voor ons tweewekelijkse digitale nieuwsbericht.1. Een Knap staaltje ouderenzorg
THekopjes: 4

 

 

Zorgcirkel Molentocht
Persijnlaan 99
1447 EG Purmerend
Tel: 0299-469500
Email: klantenservice@zorgcirkel.com (voor cliënten)
Secretariaat.rvb@zorgcirkel.com (voor stakeholders)

 

Molentocht maakt onderdeel uit van De Zorgcirkel. De Zorgcirkel biedt ouderenzorg in Alkmaar, Egmond aan Zee, Beemster, Edam/Volendam, Graft-De Rijp, Heiloo, Landsmeer, Oosthuizen, Purmerend, Schermerhorn, Wormerland, Zaanstreek en Spanje: van de vitale 55-plusser tot en met de senior die zorg nodig hebben.

P1030089

De dames THe gaan op onderzoek uit in wat vroeger wel een overloopgemeente van Amsterdam werd genoemd. In het kader van de woningnood schoten in de laatste decennia van de vorige eeuw  de nieuwbouwoverloopgebieden als paddenstoelen uit de grond om de gezinnen met kinderen een eigen betaalbaar huis met tuintje te kunnen bieden. Purmerend Zuid is zo’n gebied. Ouders worden ouder en ouders van volwassen kinderen die naar Purmerend zijn verhuisd willen ook wel in de buurt van hun kinderen wonen. Daarvoor is een scala aan ouderenzorg voorzieningen nodig en De Zorgcirkel is éé  n van de pioniers die goed heeft ingesprongen om daarvoor zorg te dragen.

Zorgcirkel Molentocht is één van hun vele vestigingen in het middengebied van Noord Holland. In de vriendelijke nieuwbouwwijk straalt Zorgcirkel Molentocht ons tegemoet. Komt het door de prettige groene plantsoenen waarin het ligt? Of door de prettige heg hoogten, waarachter  de parasols ons leiden naar de ingang. Zichtbaar genieten de mensen van het zonnetje en de versnaperingen waar men zich te goed aan doet

De hele zorgvisite recensie van Zorgcirkel Molentocht vindt u hier. 


2. Selectie van de Zorgvisite Tips Zorgcirkel Molentocht

1. Liever geen ijzeren tralies, maar een houten hek met een achterom voor de binnentuin. Tip van Zorgvisite.
2. Maak zichtbaar (met een foto bord) wie het team is dat voor de dagelijkse verzorging en welbevinden zorgt. Tip van Zorgvisite.
3. een prachtige foldermuur in Molentocht vol informatie, maar doe er ook wat folders bij over ontspanning, cultuur en recreatie in de omgeving. Er is meer dan zorg. Tip van Zorgvisite.
4. De medewerkster van de brasserie werkt tijdens piektijden mee op de afdeling. Tip van het huis.

Alle tips vindt u in de recensie.


3. Beleefgangen in de Flecke in Joure

In het ouderenjournaal kunnen we lezen (www.ouderenjournaal.nl) dat in de Flecke in Joure "beleefgangen" zijn gerealiseerd. Geen (gebruikelijke) gang meer met rolstoelen, rollators en verdwaald meubilair, maar een gang met foto's van het oude Joure, voorwerpen uit het verleden, een huisbioscoop. Allemaal elementen die de bewoners vertrouwd overkomen. Het Thuis Voelen wordt daarmee enorm bevorderd. In een hun visite aan de Flecke waren de Dames THe aangenaam getroffen door de gastvrijheid. De beleefgangen zullen daaraan verder bijdragen. Voor de recensie van de Flecke, klik hier.

4. Extra zoekfunctie op de site Zorgvisite.nl

De Dames THe zijn hard op weg naar de 100 recensies, er zijn er nu al meer dan 80 gepubliceerd op de website. Om door de bomen het bos te blijven zien is een extra zoekfunctie op de site toegevoegd. Naast het zoeken op de kaart (Google maps) zoals dat al kon, kan nu ook door het intypen van de naam van de zorginstelling worden ontdekt of er al een recensie van dat huis is gemaakt.
 
Steun ons met een donatie!
U kunt Zorgvisite.nl steunen met een bijdrage. Klik op de donatiebutton op de homepage. Hartelijk dank!


Zorgvisite.nl is een initiatief van Publicarea/Tineke van den Klinkenberg in samenwerking met Vereniging Het Zonnehuis| © Publicarea 2014
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verantwoording
Via dit nieuwsbericht informeert zorgvisite.nl je over nieuws, tips en visites.
 
Copyright: Zorgvisite.nl
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze nieuwsbrief mag worden gebruikt, verveelvoudigd, opgeslagen in een
geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch,
mechanisch of door fotokopieën, opnamen of enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke
toestemming van zorgvisite.nl.

Our mailing address is:
info@zorgvisite.nl