Nieuws van Juttersgeluk - juli 2016
Bekijk deze e-mail in je browser
Beste <<First Name>>, 

En dan is het ineens half juli. In onze regio begint op dit moment de schoolvakantie. Dat betekent zomerreces in het atelier. De komende drie weken zijn we alleen op dinsdag en vrijdag open.
Zomerreces is het echter allerminst op de stranden. Hier in Bloemendaal aan Zee gaan de feesten altijd door; weer of geen weer. En grote beach clean-ups zijn eveneens in de zomervakantie gepland. Da’s mooi, want dan kunnen wij het even rustig aan doen. Wát we allemaal doen bij Juttersgeluk, lees je hier.

Midzomeravond jutten
Juttersgeluk wil mensen dichter bij de natuur brengen. Eén manier om dat te doen is op bijzondere momenten met elkaar het strand op gaan en anderen daarbij uit te nodigen. Zo ook op 20 juni jl., de langste dag van het jaar. Het regende de hele dag, maar we lieten ons daardoor niet weerhouden. Gelukkig maar. Zodra we het strand naderden brak de zon door. Na een schitterende zonsondergang konden we met elkaar de zonnewende vieren.

Finalist beste idee voor de Waddenzee
Allereerst: hartelijk dank voor iedereen die op onze inzending heeft gestemd! Wij gunnen alle Waddengemeenten en hun inwoners ook een Expeditie Juttersgeluk in 2017. Als buitenstaander mochten we met een wildcard ons idee pitchen tijdens de finale op 27 juni jl. in Leeuwarden. Helaas vielen we niet in de prijzen. Wel werd een mooie muzikale vertolking gemaakt van een gedicht van Marnie die zij daar ter plekke schreef. Zie hier het filmpje op YouTube.

Op zoek naar een juttersbus
Tot nu toe gebruiken we mijn privé campertje als juttersbus. Het voordeel is, dat het elke dag vakantie lijkt. Helaas zitten er aan het gebruik voor Juttersgeluk ook grote nadelen. Daarom gaan we na de vakantie starten met crowdfunden voor een juttersbus. Bekijk hier alvast het filmpje dat we hebben opgenomen voor onze crowdfunding campagne. Heb je een tip over een tweedehands bus die binnenkort beschikbaar komt en die bij Juttersgeluk past? Laat het ons weten!

Eerste producten te koop
Hoewel we zo af en toe al wat verkochten aan mensen die Juttersgeluk een warm hart toedragen, gaat de verkoop van de enige echte Juttersgeluk-producten nu echt van start. Zowel de winkel van Zeehondencrêche Pieterburen als die bij het Bezoekerscentrum Kennemerduinen (bij ons aan de overkant van de weg) hebben een mooie display met springtouwen, sleutelhangers, juts en armbanden in het assortiment opgenomen. We zijn benieuwd naar de reacties en de verkoop!

Schone stranden verkiezingen van Supporter van Schoon
Op social media roept boegbeeld Floortje Dessing vanaf ons eigen Bloemendaalse strand iedereen op een stem uit te brengen voor de Schoonste-Stranden-Verkiezing. Hoe mooi zou het zijn als Bloemendaal, ondanks de massa’s feestende mensen die daar wekelijks komen, hoog in de top tien komt? Zo kunnen we laten zien dat dat heel goed samen gaat; wij hebben ons best gedaan het strand zo schoon mogelijk te maken...

Overigens, binnenkort verschijnt ook een mooi filmpje over Juttersgeluk op de mediakanalen van Supporter van Schoon :-)
Evenementen
Tijdens ons zomerreces kun je toch gaan jutten in Zandvoort tijdens één van deze twee evenementen:
23 & 24 juli: vis mee met het oceaanproject van Plastic Whale en Ecover.
Lees meer >
14 augustus: eindetappe met eindfeest van de Boskalis Beach Clean-up
Lees meer >
 
Maatschappelijke activatie en dagbesteding
Juttersgeluk is ontstaan vanuit de gedachte dat strandjutten een laagdrempelige manier is om maatschappelijk actief te zijn. We zijn blij dat de gemeente Bloemendaal ons initiatief omarmt. Diverse deelnemers die om welke reden dan ook op een reguliere werkplek niet tot hun recht komen, worden naar ons doorverwezen en zijn nu actief in het atelier. Maar ook mensen met een zorgindicatie van buiten de gemeente weten ons inmiddels te vinden. Heb je interesse? Kom gerust een keer kijken of lees meer over de mogelijkheden op onze website >
 
Binnenkort kun je in een interview met één van onze deelnemers lezen hoe zij het bij Juttersgeluk ervaart, op https://perspectief.uwv.nl/

Vrijdagochtend Juttersochtend
Steeds meer mensen weten op vrijdagochtend de weg naar het atelier te vinden. Het juttersvirus breidt zich langzaam maar zeker uit. Wil je ook eens mee op zoek naar aangespoeld en achtergelaten materiaal? Kom dan mee jutten. Aanmelden hoeft niet, je kunt gewoon komen aanwaaien. Verzamelen vanaf 9:00 uur in ons atelier (weer of geen weer). Om 9:30 uur vertrekken we samen richting strand, rond 11:15 uur zijn we weer terug.

Delen is vermenigvuldigen
Denk je dat deze nieuwsbrief interessant is voor iemand anders? Stuur hem gerust door. Of deel het nieuws via social media. Daar worden wij gelukkig van!
 
Met juttersgroet!
ook namens de jutters van Juttersgeluk,
Suzanne Klaassen

Share
Tweet
Forward
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2016 Stichting Juttersgeluk, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp