Nieuws van Juttersgeluk - december 2015
Bekijk deze e-mail in je browser
Beste <<First Name>>, 

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. De temperatuur doet anders vermoeden, maar de winter is begonnen. Het seizoen waarin de natuur helemaal tot rust komt, schept een goed moment om zelf ook (even) tot rust te komen. Daarom is het atelier tussen Kerst en Oud& Nieuw gesloten. In deze laatste twee weken maken we de balans op, nemen we de tijd om te koesteren wat er is en werken van daaruit aan de plannen voor 2016. In deze nieuwsbrief een korte terugblik en een aankondiging van de extra open juttersochtend, op een van de mooiste momenten in het jaar.
 
Korte terugblik
We kijken heel tevreden terug op het afgelopen jaar. De basis van Juttersgeluk is gelegd en er ligt heel wat moois het verschiet. Alleen al in november is er veel gebeurd. Het ging over jutbakken op het strand tot maatschappelijke stage. Van green deal Schone Stranden tot workshops met schoolklas en bedrijfsteam. Ondertussen was het open huis voor verwijzers en consulenten uit de zorgorganisaties een succes en rukte de Reddingsbrigade al twee keer voor ons uit om de zee te verlossen van afval. Last but not least: we sloten de maand af met een heerlijke lunch voor de mooie groep vrijwilligers die zich wekelijks inzet voor Juttersgeluk. Hoe trots mogen we zijn!
 
Midwinter juttersochtend
Maandag 21 december is het midwinter*, de kortste dag van het jaar waarop de zon loodrecht boven de Steenbokskeerkring staat. Het licht maakt na een periode van duisternis en verwijdering, als het ware rechtsomkeert en de dagen beginnen weer langzaamaan te lengen. Het is een mooi moment om bij stil te staan. Bijvoorbeeld op het strand. Wie gaat er mee? We verzamelen vanaf 8:00 uur bij het atelier, vertrekken om 8:30 uur zodat we tijdens de zonsopkomst om 8:45 uur op het strand zijn. Na een uurtje gaan we terug naar het atelier voor een kop warme chocomelk met slagroom. Iedereen is welkom. Ook kinderen die niet van uitslapen houden in de vakantie.

*exacte winterwende valt iets later ivm schrikkeljaar volgend jaar: op dinsdagochtend 22 december om 4:48 uur
 
Samenwerking
Om de initiatieven van burgers uit de gemeente Bloemendaal zichtbaar te maken en verder te helpen, heeft de gemeente onlangs de website Bloemendaalsamen.nl gelanceerd. Ook Juttersgeluk staat erop met onder andere Doe mee Verlos de Zee.
Het is fijn dat de gemeente initiatieven ondersteunt. Zo werden we al goed gefaciliteerd in contacten met bijvoorbeeld De Reddingsbrigade en de milieustraat. En nu, lang verwacht en echt concreet: Juttersgeluk wordt ook vanuit het sociale domein ondersteund door de gemeente. Dit betekent een mooie erkenning dat we een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mensen die minder goed meekomen in de maatschappij.
 
Kerstdecoratie
In het atelier experimenteren we alvast met de kerstcollectie voor volgend jaar. Een voorproefje kun je bewonderen op de balie van het Bezoekerscentrum Kennemerduinen. We zijn benieuwd of jullie onze PET-pegels vinden net zo mooi vinden als wij. Ben je nieuwsgierig naar wat we nog meer maken? Kom dan eens een kijken in het atelier. De koffie staat (meestal) klaar!
 
Winterslaapje
Vanaf woensdag 23 december tot maandag 4 januari is het atelier gesloten. Daarna gaat Juttersgeluk een nieuwe fase in, waarin we onze dromen en kansen verder gestalte gaan geven. Achter de schermen wordt er al hard aan gewerkt. Meer nieuws in het nieuwe jaar.

Vrijdagochtend Juttersochtend
Steeds meer mensen weten op vrijdagochtend de weg naar het atelier te vinden. Het juttersvirus breidt zich langzaam maar zeker uit. Wil je ook eens op zoek naar aangespoeld en achtergelaten materiaal? Kom dan een keer mee jutten. Aanmelden hoeft niet, je kunt gewoon komen aanwaaien. Verzamelen vanaf 9:00 uur. Om 9:30 uur vertrekken we richting strand, rond 11:15 uur zijn we weer terug.

Vrijwilligers
De vrijwilligers blijven zich aanmelden en soms valt er iemand af. Het is mooi dat verschillende mensen zich willen inzetten voor Juttersgeluk. Onze handige huismeester is al helemaal ingeburgerd, er zijn jutters actief en in het atelier werken we langzaam maar zeker aan een mooie productlijn. Wil je ook meewerken aan een duurzame toekomst voor jezelf en voor anderen? Geeft je hier op, er is altijd wat te doen.

Workshops
In het nieuwe jaar bieden we plek aan kleine groepen van instellingen, bedrijven en particulieren om eenmalig in een workshop te ervaren wat wij doen. Wil je meer informatie hierover? Stuur een mailtje naar: juttersgeluk@suzanneklaassen.nl

Delen is vermenigvuldigen
Denk je dat deze nieuwsbrief interessant is voor iemand anders? Stuur hem gerust door. Of deel het nieuws via social media. Daar worden wij gelukkig van!
 
Met juttersgroet,
Suzanne Klaassen

Share
Tweet
Forward
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2015 Stichting Juttersgeluk, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp