Nieuws van Juttersgeluk - sept/okt 2015
Bekijk deze e-mail in je browser
Beste <<Voornaam>>, 

Terwijl ik maandagochtend de eerste gevallen eikels wegveegde voor de deur van het atelier, had ik een mooi inzicht. Ik besefte dat alle inspanningen om Juttersgeluk van de grond te krijgen, hun vruchten beginnen af te werpen. Juttersgeluk krijgt gestalte. De potentie van een klein eikeltje dat uitgroeit tot een mooie grote eik was op dat moment even heel erg voelbaar. Ik ben dankbaar dat ik weer een update kan sturen van de ontwikkelingen rondom Juttersgeluk.
 
Op Expeditie
Dankzij de bijdrage uit het Luchterduinenfonds mochten we twee klassen van mytylschool De Regenboog meenemen op Expeditie Juttersgeluk. Omdat een aantal kinderen niet zonder rolstoel kan, zijn we uitgeweken naar Langevelderslag. Daar rijdt de Strandrups, een ingenieus vervoermiddel waarmee iedereen dichtbij de zee komt. Met pure enthousiasme en een enorme inzet werd behoorlijk wat materiaal van het strand geraapt. We hebben met z’n allen genoten van de zilte zeelucht, het uitzicht, het buiten zijn. En daarna van de creativiteit die ontstond toen we met de gevonden spullen aan de slag gingen. We kijken uit naar november. Dan mogen we met de leerlingen van Het Molenduin uit Santpoort op pad.
 
Springtouwen
Uit hetzelfde fonds is de werkbank gefinancierd waarmee we van PET-flesjes springtouwen kunnen maken.
Het is een mooie aanwinst voor ons atelier. Onze deelnemers kunnen er straks mee aan de slag want de techniek is relatief eenvoudig. Ook op de mytylschool en tijdens burendag in Zandvoort hebben we er een aantal gemaakt. Rick Claassen van De Groene Makers heeft het systeem ontwikkeld. Binnenkort komt hij bij ons verder experimenteren, want we kunnen nog veel meer mooie dingen maken van ‘afgepelde’ flessen.
 
Een heerlijke stek
Het atelier staat op een heerlijke stek. Er hupst regelmatig een roodborstje voor de deur langs en schapen komen voorbij. We hebben een spoelbak om zand van het geraapte materiaal te spoelen en een terras tussen het groen waar we buiten koffie drinken. Binnen brandt de kachel en is de eerste voorraad plastic aangelegd. Op kleur gesorteerd en schoongemaakt. We zijn klaar om deelnemers te ontvangen. En... de eerste intake staat al gepland!
 
Vrijwilligers
Het is mooi te merken dat andere mensen zich ook tot deze plek voelen aangetrokken. Zes (!) vrijwilligers hebben zich al aangemeld. Zij gaan zich voor een of meer dagdelen per week inzetten voor Juttersgeluk. Wil je ook meewerken aan een duurzame toekomst voor jezelf en voor anderen? Geeft je hier op, we kunnen nog meer mensen gebruiken.
 
Folder
Ontwerpbureau BrrBrr heeft voor ons een mooie folder gemaakt. Je kunt erin lezen wat Juttersgeluk nu precies is en doet. Ken je een potentiële deelnemer of vrijwilliger? Of wil je gewoon reclame maken? Gebruik hem dan vooral. Je de folder hier downloaden.
 
Vrijdagochtend Juttersochtend
Het juttersvirus breidt zich langzaam maar zeker uit. Al zeven mensen zijn meegegaan op vrijdagochtend. Aanmelden hoeft niet, je kunt gewoon komen aanwaaien vanaf 9:00 uur. Om 9:30 uur vertrekken we richting strand, rond 11:00 uur zijn we weer terug.
Jantine van Vliet van de Vrijwilligerscentrale ging ook mee. Ze plaatste een leuk beeldverslag op facebook.
 
Maatschappelijke stage
Juttersgeluk biedt ook maatschappelijke stageplekken voor scholieren. In de eerste week van november draait een leerlinge van het Mendelcollege mee. Heb je interesse? Stuur ons een mailtje
 
Op de agenda
9 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Dan staan wij vanaf 14:00 uur op de duurzaamheidsmarkt in IJmuiden, Plein 1945. We hopen daar weer nieuwe mensen te ontmoeten die we enthousiast kunnen maken voor ons project.
 
Bereikbaarheid
In de week van 12 t/m 20 oktober is de rotonde aan het begin van de Zeeweg afgesloten. Het atelier is dan alleen bereikbaar via de Tetterodeweg. Laat even weten dat je komt, dan doen we het hek open.

Doneren
Juttersgeluk is een stichting zonder winstoogmerk. We zijn volop in opbouw en kunnen donaties in welke vorm dan ook, goed gebruiken. Lees hier hoe je ons kunt steunen.

Delen is vermenigvuldigen
Vind je deze nieuwsbrief leuk? Stuur hem gerust door aan iemand anders. Of deel het nieuws via social media. Daar worden wij gelukkig van!
 
Met juttersgroet,
Suzanne Klaassen

Share
Tweet
Forward
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2015 Juttersgeluk, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp